Telen

De meest smaakvolle RedStar-tomaten worden geteeld onder hightech-condities. In onze kassen houden computers en installaties de ontwikkeling van de tomatenplant dag en nacht in de gaten. Daarnaast maken onze telers gebruik van de modernste teelttechnieken: van watermanagement tot padregistratie. Via tracking & tracing volgen we de tomaten van de oogst tot en met de klant.

Telers RedStar

In onze kassen streven we naar een maximaal duurzame teelt. Met o.a. het recirculeren van water en besparen van energie – onder meer door warmtekrachtcentrales op teeltlocatie en de participatie in aard- en restwarmteprojecten.


Onze gepassioneerde telers zijn constant bezig de teelomstandigheden te perfectioneren. Naast het toepassen van geavanceerde technieken en verfijnde teeltmethoden, is de ervaring van de teler onmisbaar. Het telen van smaakvolle tomaten begint natuurlijk met vakmanschap. Meer dan 65 kennis en ervaring, gecombineerd met de nieuwste technieken, maakt de beste omstandigheden voor onze tomaten om uit te groeien tot ware smaaksensaties van constant hoge kwaliteit.

Smaakinnovaties
Tijdens de teelt doen we voortdurend onderzoek naar de smaakontwikkeling van de tomaat. We zijn altijd op zoek naar de allerbeste smaaktomaten. Hiervoor werken we nauw samen met zaadveredelaars, om rassenselectie te verfijnen en ons assortiment te optimaliseren.  

Teeltlocatie RedStar Dinteloord

Teeltlocaties 
RedStar heeft in Nederland diverse teeltlocaties, van totaal 66 hectare aan areaal. Onze kassen bevinden zich in Dinteloord, Tinte-Oostvoorne en Luttelgeest. 

Naast de teeltlocaties in Nederland werken we samen met een teeltlocatie in Marokko, met in totaal 40 hectare aan areaal. Mede hierdoor kunnen we onze klanten jaarrond voorzien van een totaalassortiment aan smaaktomaten van constant hoge kwaliteit.

Verder heeft RedStar een verregaande samenwerking met Thanet Earth in Engeland. In het kader van internationalisering telen we hier voor de lokale markt.

Certificeringen
De systemen en teeltlocaties van RedStar zijn gecertificeerd met het Groen Label Kas (GLK).
Verder voldoet RedStar aan de allerhoogste certificeringen op het gebied van hygiëne, voedselveiligheid en kwaliteit bij het telen, verpakken en het vervoer van tomaten.

We beschikken over de volgende certificeringen in de teelt: