Piadina met bimi, gebakken Red Desire en gepocheerd eitje

Piadina met bimi, gebakken Red Desire en gepocheerd eitje

< Terug
25 minuten 4 personen
Beoordeel

Ingrediënten:

1 eetlepel van elk: geroosterde sesamzaad, geroosterde hazelnoten
1 theelepel van elk: gedroogde tijm, oregano en gemalen komijn, grof zeezout, geraspte citroenschil
1 geroosterde paprika (uit pot)
1 theelepel sambal
4 eetlepels olijfolie
150 g bimi
4 verse eieren
4 piandinas (of tortilla’s)
150 g Red Desire tomaatjes
 
Benodigdheden:
huishoudfolie

Een piadina  platte Italiaanse brood – lijkt op een tortilla – te koop bij grote supermarkten

Maak eerst de za’atar (kruidenmengsel). Hak hiervoor de noten en sesamzaad grof en schep het door de tijm, oregano, zout en citroenschil.  Maak vervolgens de saus. Pureer de geroosterde paprika met 1 eetlepel olijfolie en roer de sambal erdoorheen. Breng een pan met water en ½ theelepel zout aan de kook. Kook de bimi in ca. 4 minuten gaar. Schep de bimi met een schuinspaan uit de pan en spoel het koud af. Haal vervolgens de pan van het vuur, maar gooi het hete water niet weg. Bekleed 4 kommetjes met ieder 2 laagjes huishoudfolie. Bestrijk de folie met wat olijfolie en breek vervolgens in elke kom een ei. Draai de huishoudfolie voorzichtig dicht zodat het een pakketje wordt, maar zorg dat de dooier van het ei heel blijft. Leg in elk pakketje een knoop. Leg ze in de pan en zet de pan terug op laag vuur. Laat de eieren in 5-6 minuten zachtjes pocheren, het water mag niet koken. Verwarm ondertussen de piadinas of tortilla’s. Vouw of rol de piadinas losjes op, verdeel de bimi en de paprikasaus over de piandinas. Knip de eipakketjes open, verwijder het vershoudfolie en leg op elke piadina een eitje. Strooi met de za’atar. Pluk de tomaatjes van het takje en halveer ze. Verhit de laatste olijfolie in een koekenpan en bak de tomaatjes snel in ca. 4 minuten bruin en zacht. Schep de tomaatjes op de piadinas en serveer de piadinas met bimi en daarop de gebakken tomaatjes.

Plaats review

Review

Er zijn nog geen reviews.

RSS feed voor reviews op deze pagina | RSS feed voor alle reviews